Aquest objecte no existeix sense tu

El valor dels estels

Benvingut o benvinguda a Això no és un quadern.

En aquest curs de Dibuix Artístic et convertiràs en un o una GAME TESTER, és a dir en provador o provadora de joc perquè Això no és un quadern és un joc que està en fase de prova.

Abans de començar a explicar-te més coses cal que tinguis en compte que sempre que ho necessitis pots consultar-me, sóc Anna Rodón, la programadora i professora teva.

A continuació t’explico les normes d’aquest joc:

  1. Objectiu

Aconseguir fer Això no és un quadern amb el màxim de punts possibles.

  1. Entorn de joc

L’entorn del joc és la classe i el bloc: https://aixonoesunquadern.wordpress.com/     i el grup del Facebook.

En aquest bloc i cada dilluns en el Facebook, trobaràs les instruccions dels reptes que hauràs d’anar superant a cada nivell i els comodins de l’expert que et proposen tutorials per ajudar-te a aconseguir-ho.

També has de disposar d’un quadern en paper (fulls blancs i DIN A4), que aniràs confeccionant a cada repte i que et servirà per enganxar els estels que equivalen a punts. Segueix les instruccions. Hauràs de pujar en el teu bloc les fotografies del resultat dels reptes i l’avaluació dels mateixos.

  1. Comodins

En qualsevol moment pots fer servir els comodins, n’hi ha de dos tipus: el dels experts i el de l’amic. Aquest últim es basa en la col·laboració entre els companys i companyes de classe, us podeu ajudar sempre i quan cadascú faci la seva feina.

El comodí de l’expert és diferent: en cada repte tens comodins d’expert diferents perquè són tutorials que podràs seguir i que t’ajudaran a aconseguir el repte.

  1. Incertesa

No hi ha una única manera ni solució per aconseguir els reptes, imaginació al poder!

  1. L’exploració

Les propostes del joc faran que exploris i investiguis sobre el dibuix artístic i l’expressió personal. També utilitzaràs en algun repte altres mitjans audiovisuals (fotografia i vídeo) per expressar-te.

 

  1. Nivells de joc

Hi ha 3 nivells de joc, que coincideixen amb cada trimestre, amb 14, 14 i 12 reptes respectivament, en total realitzaràs, doncs, 40 reptes. Els tres nivells tenen un nexe comú: la figura humana. Hi han reptes que es mantenen durant tot el curs: “Apunts natural”, “PAU”, “Els elements de la natura”, “Va de cinema” i “Cartes a l’Anna”. Evidentment, el nivell de dificultat augmenta en els nivells superiors especialment en el nivell 3, no desesperis segur que ho pots aconseguir amb perseverança i esforç.

Quan acabis cada nivell pots aconseguir millorar el teu estatus i convertir-te en expert d’algun dels aspectes per aconseguir punts extres (tindràs un estel més i, per tant, mig punt afegit per cada categoria d’expert)

  1. Els punts

El màxim de punts que pots aconseguir són 10 per cada repte i es poden aconseguir de la següent manera:

  1. Per cada repte realitzat aconsegueixes 2 estels platejats. Disposaràs d’enganxines en forma d’estel platejat, que hauràs d’enganxar a Això no és un quadern. Cada estel platejat equival a 2 punts, per tant, si aconsegueixes fer el repte tens 4 punts.

b.1 Estel d’or Count me in (compte amb mi). Aquest és un estel de premi i té un valor d’1 punt. El pots aconseguir en cada repte si la teva actitud és molt bona és a dir si col·labores, si ets amable amb tothom, si tens interès… Per aconseguir l’estel, jo, la creadora del joc, he d’estar d’acord i m’ho has de consultar. En la presentació de cada repte disposaràs d’un apartat a la  fitxa de presentació on podràs consultar la valoració per saber si et mereixes o no un estel d’aquest tipus.

b.2 Estel d’or Expert Count me in (expert en compte amb mi). Aquest estel té un valor de 0,5 punts i el pots aconseguir al final de cada nivell si en tots els reptes que el formen has aconseguit els cinc estels de premi d’aquesta categoria.

c.1 Estel d’or Good Idea (bona idea). Aquest és un estel de premi i té un valor de 2 punts. El pots aconseguir en cada repte si el resultat del teu treball i la manera de fer-lo ha estat original, divertit, innovador… Pots decidir que és una mica original, divertit, innovador i enganxar-te mig estel. Per aconseguir l’estel, jo, la creadora del joc, he d’estar d’acord, m’ho has de consultar. En la presentació de cada repte disposaràs d’una fitxa on podràs mirar la valoració per saber si et mereixes o no un estel d’aquest tipus.

c.2 Estel d’or Expert Good Idea (expert en bona idea). Aquest estel té un valor de 0,5 punts i el pots aconseguir al final de cada nivell si en tots els reptes que el formen has aconseguit els cinc estels de premi d’aquesta categoria.

d.1 Estel d’or Good quality (bona qualitat). Aquest és un estel de premi i té un valor de 2 punts. El pots aconseguir en cada repte si el resultat del repte està molt ben realitzat, potser no és molt original però és molt polit i està fet amb molta cura i ordre… Pots decidir que està força ben realitzat, força polit… i enganxar-te mig estel. Per aconseguir l’estel, jo, la creadora del joc, he d’estar d’acord, m’ho has de consultar. En la presentació de cada repte disposaràs d’una fitxa on podràs mirar la valoració per saber si et mereixes o no un estel d’aquest tipus.

d.2 Estel d’or Expert Good quality (expert en bona qualitat). Aquest estel té un valor de 0,5 punts i el pots aconseguir al final de cada nivell si en tots els reptes que el formen has aconseguit els cinc estels de premi d’aquesta categoria.

e.1 Estel d’or Just in time (entregar a temps). Aquest és un estel de premi i té un valor d’1 punt. El pots aconseguir en cada repte si l’acabes en el temps previst (en la fitxa de presentació posarà el dia marcat per entregar-lo)… Per aconseguir l’estel, jo, la creadora del joc, he d’estar d’acord, m’ho has de consultar. En la presentació de cada repte disposaràs d’una fitxa on podràs mirar la valoració per saber si et mereixes o no un estel d’aquest tipus.

e.2 Estel d’or Expert Just in time (expert en entregar a temps). Aquest estel té un valor de 0,5 punts i el pots aconseguir al final de cada nivell si en tots els reptes que el formen has aconseguit els cinc estels de premi d’aquesta categoria.

Si vols pots descarregar-te aquestes instruccions:

Benvingut o benvinguda a Això no és un quadern

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s